Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.09.2015 08:00 - Декорации с морски звезди
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 2268 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Морските звезди са много красиви и нежни, а формата и структурата им позволяват те да се използват за декориране на различни предмети и в различна форма.

Най- лесният и бърз начин за декориране с морски звезди е те да бъдат закрепени, чрез залепяне със силикон или привързване с канап например, за различни предмети. Морските звезди стоят прекрасно върху ратанови панери, плетени кошници, свещници, вази, рамки за снимки.

С малко повечко време и креативност, морските звезди могат да се превърнат в основен сюжет на картина. Една обикновена рамка за снимка, малко темперни бои за цвят, една шепа морски звезди и пистолет с горещ силикон са достатъчни за създаване на една семпла, но впечатляваща и красива картина от морски звезди. Идеята е приложима и за декупаж с морска тематика, върху който като релефен елемент да се прикрепи морска звезда.

Морските звезди могат да се използват и за декорация на текстила у дома. Залепени за обемна плитка от канап, те са чудесни за привързване на пердета. А закачени за края на наниз от големи мъниста, който наниз се зашива за края на покривка, могат да се използват за тежести, които да опъват покривката върху масата.

Опаковките на подаръците, пликовете за пари, картичките до познати и приятели, могат да се оформят по един красив и запомнящ се начин с помощта на морски звезди. Без значение от сезона, тези морски създания носят много емоции и винаги навяват прекрасни летни спомени. Освен това, морските звезди се комбинират с всякакви други декоративни елементи- от мъниста и пера, през канап и хасър, до тюл и дантела.

Една много любима и цветна идея за декорация с морски звезди е венецът. Върху навързани на стиропорена основа за венец панделки от тюл и органза, се залепят хаотично морски звезди. Те могат да се съчетаят с миди, мъниста и дори клонки ил изсушени водорасли. Венецът освен, че е подходящ за закачане на входната врата, той е идеална декорация за градината или за трапезната маса.

Вятърните звънчета от морски звезди пък, са идеални за пролетта, лятото и есента. С първите топли дни на пролетта, те създават прекрасно настроение. През лятото навяват мирис на море и сладки мечти. През есента събуждат спомените за отминалите горещи, летни, морски нощи. Вариантите за изработка на вятърни звънчета са два: голяма морска звезда да се използва за основа, като за нея с корда се завържат звънчета и мъниста, които да се спускат надолу; или за ринг, който е основа за вятърни звънчета, да се завържат морски звезди, върху които са залепени звънчета. Който и вариант да се избере, цветовите комбинации, както и допълващите материали са безбройно много.

Дори поставени в стъклена купа, наредени пред книгите в домашната библиотека или нахвърляни хаотично по някой плот у дома, морските звезди си остават чудесна декорация на дома, особено през летните месеци. Те някак си успяват да съберат в себе си цялото очарование на лятото и да го пренесат по един или друг начин у дома.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152757
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930