Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.09.2015 08:00 - Една различна плодова салата
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 2152 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Плодовете- здравословната, леката, витаминозната и лесната храна. Но колкото и да са обичани и предпочитани през лятото, те обикновено се консумират в суров вид или иначе казано- измити, почистени, нарязани и подредени в чиния. Ако обаче бъдат оформени и се вложи малко въображение, плодовете могат да се превърнат във впечатляващо допълнени към всяка (даже и празнична) трапеза. Могат дори, в горещите летни нощи, да заместят предястията и основните ястия и от десерт да се превърнат в гвоздея на вечерта и вечерята.

Плодова торта

Това не е типичната плодова торта с пластове блатове и тежък крем. Това истинска плодова торта- само с плодове! За нея са необходими диня, пъпеш, дребни плодове за украса, цедено кисело мляко, мед. Пъпешът се бели като ябълка, нарязва се на дебели шайби, на които им се почиства вътрешността от семки. По същия начин се процедира с диня, като внимателно трябва да се отстрани всяка семка, без да се нарушава цялостта на парчето. Необходими са две шайби диня и две шайби пъпеш. Върху плато се поставя шайба диня, отгоре се намазва с дебел пласт цедено кисело мляко, подсладено с мед. Върху цеденото мляко се поставя шайба пъпеш, като този път освен с цедено мляко се запълва и вътрешността. Процедурата се повтаря. След като и четирите плодови шайби бъдат наредени, цялата торта се покрива с плътен слой цедено кисело мляко и се украсява с измитите и почистени дребни плодове. По желание към цеденото кисело мляко може да се добавят и ядки или сушени плодове.

Шишчета от плодове

За разлика от месните и зеленчуковите шишчета, тези не изискват специална подготовка и могат да се направят в последния момент. Избраните плодове се измиват, обелват и се почистват добре. Изрязват се еднакви по големи парченца. Най- добрият вариант е изрязването да стане с формични за бисквити. Това ще придаде много симпатичен вид на шишчетата. Плодовете се нанизват на шишчетата в последователност по избор. Непосредствено преди сервирането, могат да се залеят с малко мед.

Плодова салата с мента

Тази плодова салата е с много силен вкус и аромат на мента, която е превръща в наистина освежаваща и зареждаща с енергия плодова бомба. Желателно е да се използват различни плодове като малини, боровинки, малки кубчета диня, нар, грозде. Всички плодове се измиват и почистват. Изсипват се в купа и се заливат с пасирана прясна мента. За разнообразие, може салата да се залее с дресинг от 100мл мляко, минато на шейкър с един банан и връзка мента.

Пица от диня

Като идеално допълнение за чашата с изстудено бяло вино, тази пица съчетава в себе си сладкото и соленото. Приготвя се за минути, а вкусът и видът са впечатляващи. Диня се нарязва на шайби с дебелина около сантиметър. Внимателно се изваждат семките една по една. Върху шайбата диня се нареждат плодове по избор. Най- добрите комбинации са един вид дребен плод, един вид екзотичен плод и един летен плод. Възможни опции: банан, праскова, малини; кайсия, ягоди, киви; нар, сини сливи, банан. Върху пицата се настъргва на ситно ренде обикновено саламурено сире или обезсолено такова. Комбинацията с моцарела също е много подходяща.

Тези рецепти представят една различна гледна точка за плодовете като храна. Забавни са, лесни са и са чудесно допълнение към следобедния или вечерния аперитив. Бон апетит!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152630
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930