Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.10.2015 08:00 - Декориране на жилището под наем
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 728 Коментари: 0 Гласове:
0



 Декориране на жилището под наем

Всеки обича да живее в красив, функционален и подреден дом. Но не всеки успява да постигне това, поради една или друга причина. Често самите ние си намираме причини да не превърнем домовете си в това, което бихме искали да са. Една от най- тривиалните причини обикновено е, че домът не е наша собственост (отстъпен е, под наем или друго) и не се знае какво ще е бъдещето на семейството ни в него или какво ще е бъдещето на самия дом. Най- силно това е валидно, когато става дума за наето жилище.

Жилищата под наем не са до живот и във всеки един момент може да се наложи то да бъде напуснато и целият труд по ремонта и предекорирането му да отиде напразно. Не е задължително! Квартирата може да се превърне в уютно гнезденце, без в нея да се инвестира много и то така, че когато се наложи тя да бъде напусната, да не си тръгнем с празни ръце.

Цветът на стените е най- лесният и неангажиращ начин за промяна на цялостната обстановка в жилището под наем. Инвестицията е сравнително малка, трансформацията е бърза и се променя облика на дома. В случай, че хазяинът не позволи такава промяна и държи стените да останат в първоначалния си цвят, винаги може да се използват стикери или допълнителна декорация под формата на картини или други елементи.

Обликът на квартирата лесно се променя и с мебели и декорации за тях, които при изнасянето да могат да се вземат от наемателите в новия им дом. Възглавниците в смели цветове, покривала за мебелите с нестандартни десени, малки мебели като помощни масички, табли, табуретки и пуфове, килими, пердета, лампи и лампиони с креативен дизайн, са все подходящи за декориране и лесно пренасяне при смяна на жилището.

Красотата на един дом винаги е била и ще бъде в малките симпатични детайли. Те го правят различен, те го правят уютен, те му придават вида, който има. Малките декоративни елементи са задължителни за промяна на вида на жилището под наем. Те не дразнят, не са перманентни, могат да се пренесат лесно при местенето и винаги могат да намерят място и в новия дом.

Малките козметични промени, особено когато те са наложащи и са разрешени от наемодателя също са добра възможност за “смяна на въздуха” в квартирата. Много хазяи не желаят жилищата отдадени от тях под наем да бъдат променяни, но ако наемателят е готов да ремонтира жилището за своя сметка, проблемът обикновено изчезва. Дори на пръв поглед това да изглежда ненужен разход за нечие чуждо жилище, това не е така. Жилището е дом за тези, които го обитават. Промените биха донесли на обитателите му спокойствие, уют и радост. А те нямат цена!

Нека се има предвид, че дори когато човек живее в жилище негова собственост, никога няма гаранция, че след ремонт и направени промени, нещо няма да се обърка (наводнение от съсед например). Винаги, всичко може да се обърка. Или да не се! Въпрос на късмет. А докато човек чака късметът да проработи или да тръгне наопаки, най- малкото може да се наслади на прекрасния си дом.

Жилищата под наем са все пак жилища. Те трябва да създават приятна атмосфера за хората, живеещи в тях и да им предоставят спокойна обстановка. Ремонтите и промените в квартирите не трябва да се приемат като излишен разход или като бреме, а като начин, животът и ежедневието да станат по- приятни.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152719
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930