Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.09.2015 08:00 - Петте неизменни закона на декорирането
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 691 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image

 


Декорирането е изкуство. Изящно, изискващо страхотна креативност и усет. Но то не се заключава само до това или до години прекарани в шлифоване на умения или учене. Както всяко изкуство и декорирането си има тънкости и златни правила, на които се основава. А всеки докоснал се до тях, в комбинация с малко талант и нюх, може да ги приложи успешно, пък било то и само в рамките на собствения си дом.

По-малкото е повече! Претрупаните стаи, без значение дали става дума за мебели, декорация или предмети, никога не са били модерни и никога не са се вписвали в графата „стил”. Така нареченият минимализъм, при който в жилището са разположени само най- необходимите мебели и предмети, е златната основа за един прекрасен декор.

Цветът е всичко! Тъй като цветовите тенденции се сменят по- често от сезоните, идеалният вариант е да се заложи на един базов, класически и непретенциозен цвят за стените и мебелите, а модерният цветови нюанс да се внесе чрез декорации като възглавници, постелки, вази и други предмети. Така при следваща смяна на тренда, просто ще се сменят някои дребни декоративни предмети и обликът на стаята ще се промени.

Функционалността и комфортът са задължителни! При избор на мебели, функционалността и комфортът трябва да са водещи фактори. Една удобна мебел трудно може да омръзне, а ако е и функционална, в бъдещ момент би било достатъчно просто да се претапицира, пребоядиса или да и се смени мястото. И то просто за да се зарадва окото.

Качеството преди количеството! Много ниско качествени мебели в никакъв случай не са за предпочитане пред една качествена мебел. А и често евтиното излиза много по- скъпо, тъй като евтините мебели се амортизират много по- бързо и всъщност честата смяна на евтините мебели и декорации излиза по- скъпо от една качествена мебел или декорация.

И нека бъде светлина! Естествената светлина може да направи чудеса във всеки дом и във всяка обстановка. Така че ако има опция да бъде използвана естествена светлина, нека бъде направен именно този избор. Но дори в случаите, в които естествената светлина трябва да бъде заменена с изкуствена, трябва да се изберат качествени осветителни тела, подходящи крушки за тях, а на пердетата на прозорците трябва да се обърне специално внимание. Колкото са по- качествени и ефирни материите, колкото са по- меки и деликатни цветове, толкова повече светлина ще има в дома.

И не трябва да се забравя, че идеалната декорация на дома е тази, която носи радост, която кара живеещите в него да се чувстват уютно, комфортно и на място. А това може да се постигне дори и с най- налудничавите декораторски идеи!




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152624
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930