Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.09.2015 08:00 - Обикновените саксии
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 1416 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Толкова е красиво у дома си или в градината човек да има красиво оформени саксии-както външният вид на саксиите, така и съдържанието им. Но не всеки има умения, време и креативност, с които да боядисва, оцветява, променя, украсява и прочие саксии. Това все пак не означава, че човек трябва да се лиши от красотата на цветята и да се задоволи само със стандартното- обикновени саксии с посадени в тях цветя. Стандартните саксии могат да се превърнат в различни и красиви саксии, в които да е вложена много креативност и то без да се налага инвестиция на време и най- вече на нерви и въображение.

Каскада

Разбира се, че навсякъде се продават пластмасови каскадни саксии. Но защо да се избере нещо толкова обикновено, като може каскадата от саксии и цветя да е по- разчупена? Необходими са единствено саксии, по възможност керамични и задължително да са пробити отдолу; арматурно желязо с дължина по избор и с диаметър по- малък от дупките в саксиите; пистолет с горещ силикон. Арматурното желязо се поставя в първата саксия по средата. Застопорява се с горещ силикон. Тъй като арматурното желязо е тежко и най- вероятно ще се наклони, то трябва да се промуши през дупката на дъното на саксията и да се застопори с горещ силикон. Саксията се пълни с пръст. На желязото се нанизва втора саксията, която се поставя под ъгъл, като там където се допира до ръба на първата саксията, се слага голямо количество горещ силикон за да има опора. И тази саксия се пълни с пръст. Така се нареждат всички саксии, по възможност всяка под различен ъгъл, за да се получи интересен ефект. В саксиите се засаждат цветя по избор.

Разлято съдържание

Идеята е подходяща за двор, градина или ако се направи на принципа “саксия в сандъче”, т.е. в сандъче да се постави саксия с “разлято съдържание”.Необходими са, по възможност, цветя с малки цветове и една саксия. Саксията може дори да е повредена или счупена, тъй като от нея ще се вижда само едната половина. Саксията се слага в хоризонтално положение и се пълни с пръст. Цветята се засаждат в саксията и извън нея. Трябва да се получи ефект като от саксия, чието съдържание е разлято.

Езеро в саксия

Необходими са две саксии с различна големина- една малка и една многократно по- голяма. Необходимо е също голямо количество чакъл или каквито и да е други камъчета. Голямата саксията се пълно с камъчета до определено ниво. Идеята е, когато малката саксия се постави в голямата, ръбът и да е малко по- ниско от ръба на голямата. В малката саксия се засаждат цветя по избор, след което се поставя в голямата върху чакъла. Голямата саксия, която задължително трябва да е непробита отдолу, се пълни с вода до ръба на малката саксия. Така се получава едно малко островче с цветя и растителност, сред голямо езеро. За по- интересен ефект, във водата могат да се пуснат малки изкуствени лилии, пластмасови рибки, върху чакъла да се наредят мидички или ръбответе на саксиите да се облепят с пясък.

Обикновените саксии могат да бъдат също толкова интересни за декора на градината, дома или терасата, както и дизайнерските такива. Всичко е въпрос на желание и мъничко отделено време.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152635
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930