Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.09.2015 08:00 - Декориране на малката тераса
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 656 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 15.09.2015 15:13


image

През лятото всеки търси малко хладинка и жадува за макар и лек полъх на вятъра. В случаите, в които обаче почивката на планина е мираж, а тази на море е блян, остава разтухата у дома на терасата. Но колкото по- модерни и глобални ставаме, толкова повече се стеснява жилищното пространство. А терасите са с толкова минималистичен вид, че понякога на човек му се струва, че са само част от декора. Тенденцията обаче за малки размери не е само при жилищните пространства, а и при мебелите. И с малка инвестиция, малката тераса може да се превърне в голямото спасение от жегата и онзи красив и мечтан кът, който да ни откъсва от ежедневието.

Сгъваемите дървени мебели са чудесно решение. Конструкцията им е лека; размерите са компактни, като това по никакъв начин не отнема от комфорта; стилни са; предлагат се в различни нюанси, които позволяват да се внесе цвят на терасата; съхранението им е лесно дори и след летния сезон.

Окачващите се на парапета мебели са нова тенденция. Тези мебели, специално изработени за малки тераси, са чудесно решение и може би за изненада на някои от вас, могат да се изработят в домашна обстановка и то не с много усилие. Предлагат се маси за закачане на парапета, поставки за лаптопи, барбекюта.

Пейките са още едно добро решение. Хубавото при тях е, че през студените сезони могат да се пренесат във всекидневната или трапезарията и да се включат в интериора на дома. Едно още по- добро решение от традиционната пейка са облицованите пейки, които са кухи отвътре и могат да се напълнят с вещи.

Пуфовете, които са сред най- предпочитаните мебели от тийнейджърите, са още един прекрасен и нестандартен избор за терасата. С пуфове реално може да се покрие цялата терасата и човек да се излегне сам или в компания. Те също като пейките могат в студените месеци да се използват у дома- в детската стая например. При покупката на пуфове е важно да се изберат такива, които са непромокаеми, за да може да се забърсва повърхността им.

Възглавниците, които до скоро използвахме само за спане, днес имат много по- широко приложение. Няколко възглавници наредени по земята и по стените/ парапетите на терасата са чудесен вариант за “мебелиране”. Могат да се перат, удобни са, практични са, а и създават усещане за екзотика.

И разбира се много зеленина, много цветя и декоративни елементи в цвят! Със саксии поставени на перваза, висящи или закачени на парапета такива, стена от палет със закачени саксии или някое огромно растения в някой ъгъл- важно е да има растения! Фенери, цветни възглавки, корабни въжете и мрежи...... всичко, което носи радост на окото е разрешено за декорация на терасата. Защото растенията, цветовете и декорациите със сигурност ще оцветят терасата, дома и настроението!




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152416
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930