Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.09.2015 08:00 - Тайните на цветните аранжировки
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 2016 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Надали има човек, който не обича цветята. Особено онези, подредени в прекрасни професионални аранжировки, спиращи дъха. Или не точно. С усвояването на няколко тайни на цветните аранжировки, всеки може да аранжира като професионалист, или почти като такъв!

На първо място, съдът в който ще се прави аранжировката, трябва да бъде подходящ за избраните цветя. Правилото е: високите и тесни съдове са подходящи за деликатни и крехки цветя, а ниските и по- обемни съдове се съчетават идеално с обемни цветове и видове с къси дръжки.

Второ, цветовете трябва да се допълват или да контрастират рязко. Разбира се, че в пъстрите букети има някакъв чар, но добрата аранжировка изисква да бъде направена подредено и цветовите съчетания да са подбрани внимателно. Взаимодопълващите се цветове например, тези от една палитра или нюанси на един цвят, придават усещане за раздвиженост, разнообразие и лека закачливост.

Трето, текстурата на аранжировката е желателно да е разчупена. Всеки един допълнителен детайл, раздвижва аранжировката. Дали това ще са листа, зелени растения, дори плодове и някои дребни тематични зеленчуци, всичко което изглежда добре в аранжировката е приемливо. Дори предмети от бита!

Четвърто, подредбата трябва да се спазва. По правило най- големите цветове се поставят в средата на съда, в който се аранжира. Подредбата по принцип се прави в кръг- вътрешен кръг от най- големите, високи и богати цветове, следващ кръг от по- дребните цветове, а най- външният кръг- от най- дребните и крехки цветове или зеленина. И да не се забравя- аранжировката трябва да е еднакво богата от всички страни!

Пето, сезонните цветя са за предпочитане. Това гарантира издръжливост на аранжировката и разбира се, осигурява по- богат избор. Цветята извън сезона обикновено са обработени всячески за да издържат на транспорт и за нетипичните за цветето метериологични условия.

Но най- важното правило е, аранжировките да се правят с много търпение, внимание и любов, като акцентът да се поставя в малките детайли. Защото именно това внася онази прекрасна и търсена нотка във всяка цветна феерия.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152586
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930