Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2015 08:00 - Домашно изцедени сокове
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 949 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image

Извън манията в домашни условия да се правят т.нар. ”детокс диети” с прясно изцедени сокове, няма нищо по- приятно от това денят да започне с витаминната бомба на изцедения в домашни условия сок, чийто аромат на всичкото отгоре се носи из цялото жилище. Макар изцеждането на сокове на пръв поглед да се заключава само и единствено до подготовката на плодовете и/или зеленчуците и поставянето им в сокоизстисквачката, то също има свои тънкости. Няма вреда ако не се владеят тези тънкости, но ако бъдат усвоени, вкусовите качества, ароматите и ползите от соковете биха се увеличили многократно.

-тайната на смесването на плодовете и/или зеленчуците е в това, да се миксират вкусове, които се допълват и в салати и ястия. Така например краставица и авокадо са един прекрасен микс за свежа салата. Защо същият ефект да не се постигне и при смесването на соковете им?

-всеизвестен е фактът, че в кората на повечето плодове и зеленчуци се съдържат много витамини и е добре кората да бъде използвана също при направата на сок. Изключение обаче правят кивитата разбира се, цитрусовите плодове и плодовете и зеленчуците, чиито кори са обработени за по- голяма издръжливост.

-най- полезните растения за прясно изцедени сокове са листните зеленчуци. Същевременно те са и най- трудни за обработка. Тайната е листата да бъдат пристегнати в руло или да бъдат поставени в „сандвич” между други твърди плодове и/или зеленчуци. За по- добър ефект, е желателно изстискването на листни зеленчуци и билки да става на бавни обороти.

-повече сок пускат плодовете и зеленчуците ( с изключение на листните и билките), които са пуснати за няколко секунди във вряща вода, поставени са за 30сек. в микровълнова печка или са размачкани с ръце върху твърда повърхност.

-макар да е за предпочитане соковете да се пият непосредствено след изцеждането им, все пак при необходимост, сокът може да престои в хладилник до 48ч. или да се замрази за седмица. А за да не потъмнее цветът на изцедения сок, в него трябва да се добавят 2с.л. лимонов сок.

Много просто, нали? Със сигурност тези тайни са прилагани многократно в домакинството от всяка жена. Сега е ред да бъдат използвани и за освежаващи, пълни с витамини и зареждащи с енергия сокове!




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152418
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930