Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.10.2018 22:18 - КРАЯТ НА ЗЕМНАТА ТРАГЕДИЯ
Автор: kraszah Категория: Лични дневници   
Прочетен: 19553 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 18.03.2019 01:03

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 КРАЯТ НА ЗЕМНАТА ТРАГЕДИЯ
image

„И когато седеше на Елеонския хълм, учениците дойдоха при Него насаме и рекоха: Кажи ни, кога ще бъде това? И какъв ще бъде белегът на Твоето пришествие и за свършека на века“Матей 24:3

♦♦♦♦♦♦♦

ДОКАТО СИ ЗДРАВ, можеш да философстваш, колкото си искаш и да предлагаш какви ли не заключения, относно смисъла на живота, но когато разбереш, че животът ти приключва, тогава разбираш празнотата на цялата си философия. Разбираш, че дори щастието на целия свят не може да осмисли загубата на твоя живот.

♦♦♦♦♦♦♦

3АЩОТО ТИ И АЗ СМЕ РАЗУМНИ СЪЩЕСТВА и като такива сме единствените, които задават въпроси и търсят смисъл и цел в живота. Да не си задаваш въпроси е глупаво, да си задаваш въпроси без да търсиш отговорите е още по-глупаво. 3наеш ли защо е глупаво? - защото рано или късно ще дойде времето, когато щеш не щеш, ще питаш и ще задаваш въпроси. Дали тогава вече няма да е много късно да получиш отговорите?

♦♦♦♦♦♦♦

В ОНЗИ ДЕН, когато Господ ще прекрати Своето мълчание и ще дойде, за да сложи край на злото и да възнагради Своите последователи, в онзи страшен и тържествен ден...човешката гордост и високоумие най-после ще се наведат. Гордото, надигнато и богохулно поведение на човеците най-после ще престанe. И тогава хората ще влязат в пещерите и дупките на скалите, за да се скрият от Този, на когото до сега са се подигравали, на Когото са се присмивали и дръзко са презирали. Смехът и подигравките ще престанат. Само див страх и ужас ще сковава сърцата им. Нещата, на които са уповавали и са се кланяли в този свят – богатство, слава, власт – ще станат съвсем ненужни. Освободени от магическата сила на Сатана, съвсем ясно ще разберат, че са извършили най-страшното и ужасно безумие в своя живот – отрекли са се от Твореца, от своя Баща! Презрели са неговата безкрайно ценна и свята жертва в лицето на Исус Христос и са живели в бунт срещу Него. Настоятелният Божий глас, който дълго е умолявал за промяна и който те съвсем съзнателно са отхвърляли в живота си, сега ще престане. Едва сега човеците ще разбират, че са направили своя фатален избор, като са решили да служат на дявола, а не на Христос. Но разкаянието им ще бъде много късно... То, разбира се, не е плод на желание за промяна, желание за един друг чист и свят живот, то е разкаяние от страх. Ако биха могли някак си да избегнат ужасната присъда, те отново биха продължили да живеят по същия начин, както и преди. И Господ знае това. Той не може да бъде заблуден от лицемерното им поведение, от неискрените им молби за прощение. Маските вече са свалени, театърът е свършил. Започва съдът. И тогава настъпва последното сбогуване.

♦♦♦♦♦♦♦

КЪДЕ СТЕ ВИЕ?

   ♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ ВИЕ  НАРОДИ, с вашите веселби, с разюздания ви живот; с вашите постижения, но и с вашите падения; с чудото на техническия прогрес, но и със смъртоносните бомби и ракети? Вие все нямахте време да потърсите Исус Христос. Отхвърлихте най-прекрасната и свята личност в живота си - Исус, пренебрегнахте и обърнахте Му гръб, но сега краят е дошъл за вас. Сбогом, народи.

   ♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ  КРАЛЕ, царе и президенти, богати и бедни, учени и неучени? Вие никога не намерихте време да потърсите Исус Христос и да предадете живота си в Неговите ръце!? Винаги имахте проблеми, които отнемаха цялото ви време, а за Исус Христос и Неговите Велики истини, така не отделихте и минутка, поне от любопитство да бяхте Го чули. Но сега краят е дошъл и... колко нищожни, празни и суетни ви се виждат всички неща, които са стояли като преграда между вас и Исус Христос. Жалко, но за промяна вече е късно...Сбогом, крале, царе и президенти, богати и бедни, учени и неучени.

   ♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, млади хора, които изгаряхте от нетърпение и желание за повече плътски удоволствия? Които не мислехте за нищо друго, освен как по-добре да се забавлявате, да изпиете до дъно чашата на удоволствието, да направите живота си непрекъснат празник? Вие отхвърлихте Исус Христос от живота си и Неговата покана за идеализъм, морална чистота, честност и справедливост. Изхабихте младежката си енергия в дискотеки и барове, отровихте телата си с цигари, наркотици, секс и алкохол, похабихте младия си живот в празни и суетни, кратковременни, безсмислени неща, а на вечния живот и на вечната младост, които ви обещаваше Исус, обърнахте гръб и ги презряхте... Но сега краят на всичко е дошъл. За нищо друго вече няма време. Сбогом и вие, млади хора, които изгаряхте от желание за повече удоволствия.

♦♦♦♦♦♦♦

    КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, стари хора? Живяхте безсмислено дълго на този свят, но защо ли? Животът ви си отива, а вие така и не можахте да разберете, да различите и оцените кое наистина е ценно и кое нищожно? Кое е праведно и истинно и кое измама и лъжа? Цял един живот не можахте да разберете, че без Исус Христос в живота ви, вие сте живели напразно, вие сте били лъх, нула, по-малко от нищо и ако ви попита някой, защо сте живели така, няма да можете да му отговорите? Няма ли Исус Христос в живота ти–губиш всичко! Обременихте живота си с непрекъснати грижи за деца и внуци и за всякакви глупости, а за Този, Който ви обича и ви дава живот и здраве и Който даде живота си за вас – за Него все нямаше време... Сега краят ви е дошъл. Време за преосмисляне няма. Сбогом и вие, стари хора.

♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, страхливи, които никога не намерихте сили и кураж, за да застанете здраво на страната на Исус Христос и открито и смело да изповядате вярата си в Него? Вие се страхувахте от подигравки и укори, страхувахте се да не би да загубите авторитета и служебното си положение. Не пожелахте да носите кръста на християнството, а спокойствието си осигурявахте с непрекъснати компромиси, подкупи, лъжи и измами. Желаехте да служите на двама господари, но сега, когато краят на вашият живот е дошъл, разбирате, че през цялото време сте си губили времето и сте служили само на един, дявола, а  не на Исус Христос... Сбогом и вие, страхливи хора.

♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, полу-вярващи хора, които се задоволявахте само с емоционалната страна на религията–хубавите песни, хубавите проповеди, хубавото настроение в дни на богослужения и велики празници, но никога не последвахте живота и примера на Исус Христос докрай? Никога не се отрекохте от себе си и не жертвахте за Исус Христос, време, любов, средства. Обичахте Исус, но себе си обичахте повече. Вашата полу-вяра всъщност сега се оказва неверие. Вечният живот, с когото така дълго флиртувахте, сега ви се изплъзва завинаги и разбирте, че сте живели напразно... Сбогом и на вас, полу-вярващи хора,

♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, фалшиви благочестивци, които се задоволявахте само с вид на благочестие, с добри маниери и предвзети усмивки, но никога не вкусихте от силата на истинското благочестие? Никога не разбрахте какво значи да живееш истински благочестив християнски живот, живот за другите. Егоизъм и тесногръдие са парирали всяко ваше желание за добро и помощ и са направили от душата ви една безводна пустиня, неспособна да дава живот. В този свят, където отвсякъде страданието викаше за помощ, вие се затваряхте в собствените си черупчици и се опитвахте с всички сили да пазите собствените си притежания, да не би случайно да помогнете на някого и така да се ощетите. Вие не бяхте лоши хора. Не вършехте злини като другите. Но и нищо друго не направихте за околните. Издигнахте себе си в идол, на когото се кланяхте през целия си живот. Но за такива хора място на небето, просто няма... Сбогом и вие, фалшиви благочестивци.

♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, полу-послушни християни, които бяхте послушни само на онези принципи, които ви допадаха, а онова, което влизаше в противоречие с вашите обичаи, с вашите интереси, с вашите желания и вкусове – него отхвърляхте и не желаехте да го приемете? Направихте си ваше учение, което го няма в Библията и го поставихте на мястото на чистото евангелие на Христос. По този начин изкривихте, изопачихте истината и подведохте много хора да вярват, че точно това е християнството. Но вие жестоко излъгахте както себе си, така и хиляди други. Сбогом и вие, полу-послушни християни.

„Горко вам книжници и фарисеи, лицемери и слепи водители!“...Матей 23:12-16

♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, хладки християни, които преминахте живота си доволни от познанието на истината, но не позволихте на тази истина да ви промени, освети и да ви доближи до Исус Христовия характер? Вие заключихте тази истина със седем катинара, докато другите умираха без нея. Накрая с ужас ще установите, че светилниците ви са изгаснали, а друго масло няма откъде да купите. Дълго ще блъскате на затворените врати, но единственият отговор, който ще чуете от Исус Христос е следният: Кои сте?„Истина ви казвам: Не ви познавам”. Сбогом и вие, хладки християни,

♦♦♦♦♦♦♦

   КЪДЕ СТЕ И ВИЕ, фалшиви служители на религията, които превърнахте вярата в Исус само в мръсна търговия и печалбарство?...Сбогом и вие, фалшиви служители на религията.

 „Горко вам книжници и фарисеи, лицемери! Защото давате десетък от гйозума, копъра и кимиона, а сте пренебрегнали по-важните неща на закона - правосъдието, честност, искреност, любов, милост и верност. Матей 23:23

♦♦♦♦♦♦♦

    КЪДЕ СИ AЛЧНО, ненаситно, безгрижно и невярно човечество? Ти бе безразлично към поканата на Исус Христос. Ти бе безразлично към Неговата жертва – сметна за просто нещо пролятата на Голгота Исус Христова кръв. Ти не пожела божествените принципи, отхвърли ги от живота си. Ти живя с удоволствия и грехове, трупане на богатства и харченето им, а бедните и нещастните подминаваше. Евр10:29

♦♦♦♦♦♦♦

    СБОГОМ, aлчно, ненаситно, безгрижно и невярно човечество!

♦♦♦♦♦♦♦

  СБОГОМ ЧОВЕЧЕСТВО, за което безсмислените, суетните и празни неща бяха по-важни, отколкото посвещението на Исус и неговото учение. Вещите и материалните придобивки заемаха централно място в ежедневието ти и сега вечният живот, който така леко отхвърли, се изплъзва от ръцете ти.

 ПРЕМИНА ЖЕТВАТА, МИНА СЕ ЛЯТОТО, И НИЕ НЕ СЕ ИЗБАВИХМЕ-ЕРЕМИЯ 8:20 

♦♦♦♦♦♦♦

     ВСИЧКИ, докато живеят под Божията милостива Исус Христова благодат в този бавно и сигурно загиващ сатанински свят, са отговорни за делата, постъпките, мислите, подбудите, желанията и копнежите си. На всички им е дадено сила, за да управляват мислите и делата си. Ако те обаче са слаби да поддържат добродетелите в характера си и чистотата в мисли и дела, могат да получат сила и помощ от Приятеля на безпомощните и слабите.

♦♦♦♦♦♦♦

 „Понеже Исус Христос в това дето и сам Той пострада като изкушаван, измъчван, тормозен, притесняван, подиграван, отхвърлен, мразен, изоставен може и на изкушаваните да помага” Евреи 2:18

   ИСУС ХРИСТОС Е МИНАЛ ПО ТОЗИ ПЪТ и е запознат с всички слабости на човешкото болно, изстрадало, деградирало естество и щом бъде замолен, Исус дава достатъчно сили, за да победят и най-силните изкушения изпращани от дявола. Всички могат да получат тази сила, подкрепа, помощ, защита, стига да потърсят със смирение помощта на Исус Христос. Исус Христос дава една благословена покана към всички, които са обременени и отрудени с греховете и измъчвани от дявола и демоните му, те могат да отидат при Исус Христос, Приятеля на грешника и да получат силата и помощта Му. Животът се дава само веднъж и с цел, да се потърси и намери Исус Христос, смисъла на живота.

♦♦♦♦♦♦♦

”Дойдете при Мене всички, които се трудите и сте обременени, и Аз ще ви успокоя и ще намерите покой на душите си". (Мат-11:28-30)                                       

♦♦♦♦♦♦♦

   ИСУС ИМ КАЗА, ще ви дам белези, когато ги видят хората ще потреперят и душите им ще примират от ужас. Въпреки бедствията, които ще ги постигнат, те няма да се смирят и няма да се обърнат към Мене, да ги запазя от бедствията и да ги спася от дявола. Напротив, те ще се озлобят още повече против Мене. Те ще видят какво е да служат на дявола и да отхвърлят Моята любов.

♦♦♦♦♦♦♦

"Обаче те ще му станат слуги, за да познаят що е да слугуват на Мене и що да слугуват на земните царства."2Летописи 12:8


image

АПОКАЛИПСИС
image

ЗАПОЧВА наказанието вече...
и всеки носи стронциев заряд.
Човекът непокорен си отива...
И стар претръпнал, но и много млад.

ОТХВЪРЛИЛИ закона на всемира,
днес хиляди нещастници ръмжат,
но помощ и науката не дава,
оставяйки ги в болки да умрат.

ДОРИ е късно и за всяка мъдрост.
Забравен е всесилния ни Бог,
сърцата са безчувствени и болни
от не един какъв ли не порок.

ПРИРОДАТА и тя е умъртвена,
с измислен реномиран хербицид,
в горите няма веселите птички,
реките имат кален, мъртъв вид.

И ЖАЛКО за потомците ни скъпи,
дошли за да изчезнат някой ден,
загивайки от атомните гъби
на някакъв държавник озверен.

НО ПОБЕДИТЕЛИТЕ няма да се радват,
защото всичко ще се срути в прах
и няма кой да каже „жалко” даже
не ще витае давещият страх

ЗАПОЧНА наказанието вече
и всеки носи стронциев заряд.
Човекът горд със близките си гине
в измисления остроумен земен ад.

 image

СТРОНЦИЙ-90
image

СТРОНЦИЙ-90

♦♦♦♦♦♦♦

    ЕДИН от особено опасните за живота на човека продукти на делене е стронций-90 (с двадесет и осем години период на полуразпад) - изотопът, така полезен за СЯСЕ-генераторите. Попадайки в почвата и водите, стронций-90 се поема от растенията и оттам попада в организма на животните (сред които и на човека), които сe хранят пряко или косвено с растения. Особената му опасност се крие във факта, че тъй като химически е близък с калция, стронцият отива в костите и се задържа там продължително. Минералите в костите имат бавен "оборот", т.е. те не се заменят така сравнително бързо, както веществата в меките тъкани. По този начин, веднъж погълнат, стронций-90 може да остане в организма през по-голямата част от живота на човека и да предизвика развитието на левкемия или рак.

♦♦♦♦♦♦♦

     ИЗОТОПЪТ СТРОНЦИЙ-90 се образува в процеса на делене на урана в ядрените горивни пръти. Докато по-нестабилният стронций-89 има период на полуразпад само 50,57 дни, то стронций-90 има период на полуразпад от цели 28,8 години.  Това го прави опасен за човешкото здраве, тъй като има свойството да се натрупва в човешките кости при вдишване, понеже има наподобяващи калция характеристики. Ако това се случи, човек е заплашен от развитието на левкемия или рак. Експертът по радиационно лъчение, д-р Осаму Сайто, предупреждава, че  дори и най-малките количества стронций-90 имат вредно въздействие при натрупване в организма.

♦♦♦♦♦♦♦

     СТРОНЦИЙ-90 е едно ново вещество в нашата околна среда. То не съществуваше на Земята в доловими количества, преди човечеството да разцепи урановия атом. Но днес* по-малко от едно поколение по-късно, в костите на всяко човешко същество на Земята а разбира се, и в костите на всички гръбначни животни вече е внесено известно количество стронций-90. В стратосферата още плават значителни количества от него, които рано или късно ще увеличат концентрацията и в нашите кости. Според изчисленията средната концентрация стронций-90 в костите на жителите на САЩ за 1959 г. е от по-малко от една стронциева единица до доста над пет стронциеви единици. ("Допустимият максимум" е определен от Международната комисия по радиационна защита, която е дала стойността 67 СЕ.) Но средните стойности нямат голямо значение особено поради факта, че стронций-90 може да се натрупа в "горещи места" в костите и да достигне достатъчно количество, така че да предизвика левкемия или рак. Исая 1:5,6

♦♦♦♦♦♦♦

image




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: kraszah
Категория: Лични дневници
Прочетен: 1058059
Постинги: 1101
Коментари: 19
Гласове: 698
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031