Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2015 08:00 - Красотата на сушените цветя
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 1560 Коментари: 0 Гласове:
0



image
Жалко е, когато прекрасните скъпи букети изсъхват известно време след получаването им. И тогава се изхвърлят, като след тях остават единствено емоциите от получаването им, и прекрасните спомени . Освен ако цветята не бъдат изсушени така, че да се запазят целостта и блясъкът им.

Сушенето на цветя може да се направи по няколко популярни начина. Един от начините е използването на силициев гел. Гелът способства цветовете да се запазят и да изглеждат като току що откъснати от градината. Методът е прост- цветовете се покриват със силициев гел и се оставят да престоят така няколко дни.
Друг начин за сушене на цветя е чрез хербаризиране. Цветята се поставят между два листа попивателна или оризова хартия и се притискат с тежък предмет, като подходящи за случая са книгите. За седмица цветята ще са изсушени. Този начин е подходящ за деликатни цветя, които при другите техники на сушене биха изгубили листата си.
Сред най- популярните методи е изсушаването на въздух- така както са го правили нашите баби, пра баби и т.н. Целият букет или отделни цветове се завързват с връв и се провисват надолу в помещение с добра циркулация на въздуха. След няколко седмици цветовете са готови, изсушени и запазили формата си. Методът е подходящ основно за букети.
За да е ефективен който и да е от тези методи, преди цветовете да бъдат използвани, трябва да се провери дали те са изсушени добре. Дори малко количество влага в тях, ще доведе до изгниване и развъждане на бактерии. Готовите изсушени цветове е най- подходящо да се напръскат със спрей за коса, който придава блясък и не позволява цветовете да се разпадат. Освен това, цветовете трябва периодично да се почистват, по възможност деликатно с отбрани движения с пухена четка или чрез издухване със сешоар. В случай, че цветята няма да бъдат използвани непосредствено след сушенето, е добре всеки цвят да бъде увит във вестник и да се съхраняват в кутия, в която цветовете да бъдат подредени цвят до цвят, а не един върху друг.
Изсушените по подходящ начин цветя, за които се полагат и необходимите грижи за поддръжка, могат да бъдат чудесно допълнение за декора на дома под формата на букети, икебани, подпури и дори различни декоративни предмети, за изработката на които са използвани. Но освен това, те могат да съхранят спомени за незабравими празници, емоционални мигове, любими хора и уникални събития от живота на всеки човек.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152534
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930