Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.09.2015 08:00 - Необикновени рецепти с обикновени тиквички
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 777 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Тиквичките имат своето сериозно присъствие на българската трапеза. В традиционната българска кухня съществуват десетки рецепти за вкусни, лесни и очарователни ястия с тиквички. С навлизането обаче на различни кухни в страната ни, тиквичките започват да се включват във все по- различни и нестандартни ястия. Кокет Декор ви предлага три изпитани и изключително вкусни рецепти с тиквички, които ще променят представата ви за този зеленчук.

 

Предястие: салата от сурови тиквички

 

Необходими продукти:

Няколко крехки тиквички

Краставица, почистена и обелена

Моркови, измити и обелени

Зеле

Балсамов оцет

Олио от лешници

 

Всички продукти се минават на едро ренде. Смесват се в дълбок съд и се овкусяват с олио от лешници и балсамов оцет. Салатата се оставя да престои един час в хладилник и се посолява непосредствено преди сервирането.

 

Основно ястие: пица с блат от тиквички

 

Необходими продукти за блата:

2 малки крехки тиквички

70 гр пармезан настърган

1 яйце

 

Тиквичките се минават на едро ренде, посоляват се и се оставят в тензух да се отцеди водата им. След като се отцедят добре, настърганите тиквички се смесват с пармезана и яйцето. Трябва да се получи смес с консистенцията на тесто.

Дъното на съда, в който ще се пече блатът се намаслява и сместа от тиквички се разстила равномерно на дъното. Така полученият блат се пече до хващане на коричка, но се внимава да не се препече, тъй като топлинната обработка ще продължи още малко. След като блатът е готов, той се гарнира с предварително обработени зеленчуци и месо по избор, които се покриват с пармезан или кашкавал. Пицата се запича за още няколко минутки до разтапянето на кашкавала.

 

Десерт: брауни с тиквички

 

Необходими продукти:

2 ч.ч. настъргани тиквички

2 ч.ч. брашно

1 1/2 ч.л. бакпулвер

1/2 ч.ч. какао на прах

3 с.л. какао на прах

2 ч.ч. пудра захар

1 ч.л. сол

1 щипка сол

1 1/2 ч.ч. захар

5 ч.л.ванилия

1/2 ч.ч. олио

1/2 ч.ч. лешници

1/4 ч.ч. масло

1/4 ч.ч. прясно мляко

3 с.л. вода

 

Брашното, 1/2 ч.ч. какао, бакпулверът и солта се смесват в купа. В отделен съд се разбиват с миксер олиото, кристалната захар и ванилията, до гладка смес. Добавят се сухите съставки и се забърква тесто, към което в последствие се добавят и тиквичките. Постепенно се добавя и водата, лъжичка по лъжичка. Накрая се добавят и лешниците. Тестото се изсипва в намаслена тавичка, като се изравнява с ръце. След като се изпече тестото се оставя да изстине. Браунитата се заливат със смес от разбитото с какао, щипка сол, пудра захар, мляко и ванилия масло. Десертът се държи в хладилник.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152346
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930