Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.12.2015 09:02 - Декорации с шишарки
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 1432 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

image

Няма нищо по- красиво и естествено от това, което ни е дала природата. Това важи в пълна сила и за домовете ни. Колкото повече естествени материали се използват в тях, толкова по- красиви и изпълнени със спокойствие и позитивна енергия са те. Огромното количество изкуствени материи и материали, които използваме ежедневно, отнемат до определена степен връзката ни с природата. Дрехите ни са с изкуствени влакна, декорациите у дома са от пластмаса, храната ни често не е природосъобразна.

Но това винаги може лесно да се промени, като пуснем природата в домовете си и то по лесен, забавен и създаващ красота начин. Или иначе казано, да декорираме дома с естествени материали. А какво по- натурално и естествено през зимните месеци, от шишарките.

Най- простият начин за декориране на дома с шишарки е използването им в гирлянд, който да се закачи над камината, да се увие около колона, да се използва за перилата на стълбите или терасата. Не изисква време, не изисква усилия, а ефектът е чудесен. Още един точно толкова лесен начин за декориране на дома с шишарки е, оцветяването им и поставянето им в стъклена база, купа или голяма прозрачна чаша.

Една идея по- времеемък вариант за декорации с шишарки е, залепянето на сатенени ленти в по- широката им част. Десетина такива шишарки, с навързани на една обща панделка сатенени ленти, са чудесен начин за декориране на входната врата. Отделните шишарки със сатенени ленти пък, стоят невероятно като украса на коледното дърво или закачени на по- голямо осветително тяло у дома. Защо не и превърнати във връзки за перде или провисени през корнизите у дома?

Венците от шишарки отнемат доста време за изработка и изискват усет към форми и цветове. Но са невероятно красиви! По- меките и продълговати шишарки, заради структурата си, са податливи на обработка и могат да се увият не много трудно около метална основа за венец. С тях се получават обемни и рошави венци, на които е достатъчен малко брокатен спрей или някоя и друга панделка, за да добият празничен вид. По- малките и твърди шишарки се оформят на венец като се използва стиропорена основа, за по- голяма стабилност. Те позволяват добавянето на по- богата украса и много цвят.

Букетите от шишарки носят невероятен заряд и могат да бъдат както изключително семпли и изчистени, така и невероятно богати, цветни и красиви. Не е задължително да се използват дръжки за да могат да се поставят в саксия.

Възможностите са много- залепяне с горещ силикон за стабилна и твърда основа, залепяне за вътрешните стени на саксия/ ваза, увиване на основата стабилно с по- твърда тел и забождане на цветарска гъба. А след това, украсяването и дооформянето на букета зависи изцяло от въображение, желанието и предпочитанията.

Заради своите форми и структура, шишарките могат да бъдат оцветени и украсени по всевъзможни начини. Буквално за минутки те се превръщат в миниатюрни коледни дръвчета, за малки кръгли мъниста залепени по люспите им, играят ролята на играчки за коледна елха. Остава единствено тези симпатични елхички да се поставят в саксии или да се оформят в една невероятна малка гора от приказките.




Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 151077
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031