Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.12.2015 08:00 - Декорации с топки за елха
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 731 Коментари: 0 Гласове:
0



Декорации с топки за елха

Освен по традиционния начин, а именно закачени за коледното дърво, коледните топки могат да се превърнат в далеч по- интересна и разчупена декорация. Различни форми, цветове и големини, дават страхотно поле за изява.

Венецът е
imageефектен начин за даването на нов живот на коледната украса. В зависимост от размера на топките, венецът има вариант да се оформи върху основа от тел, от картон или от стиропор. Всяка от основите изисква различна техника на оформяне. Така например върху основа от тел коледните топки се закрепват с тънка жичка, която е прекарана през държачите на топките; върху основа от картон се поставят с помощта на горещ силикон; а върху стиропор венецът може да се оформи и по двата начина. Венецът от топки е чудесна декорация, която може да се използва по десетки начини- на входната врата, на масата за хранене, като свещник, оформен като рамка около огледало или рамка за
снимка и прочие.

Така нареченият „дъжд от топки“ е друга грабваща идея за използване на старите и скучни топки за елха. Идеята е топките да бъдат завързани на красиви ленти от сатен или органза, които да се окачат с различна дължина на корниза, на перилата на стълбите, на парапета на терасата, на някоя гола стена или на което и да е друго място у дома. За по- креативните и обичащи по- пищните декорации, „дъждът от топки“ може да се комбинира с коледни лампички.

Големите декоративни стъклени чаши и купи са креативен и лесен вариант за използване на топки за елха като декоративни елементи. Единственото усилие, което трябва да се положи е, топките да бъдат поставени в чаша или купа, която от своя страна може да се декорира по някакъв начин, за по- пищен и красив вид.

Гирляндите от топки за елха също стоят красиво и могат да се поставят буквално навсякъде. Необходим е какъв и да е обемен и по възможност рошав гирлянд, за който да се закрепят топките. Закрепването е лесно, като може да се използва дори обикновено прозрачно тиксо. Така оформеният гирлянд е многo функционален и има безброй приложения, като се започне от увиване около перила, около колона, рамкиране на врата и/ или прозорец и т.н.

Изискващ повече време и въображение начин за оформяне на декорация от коледни топки са различните фигури изградени само и единствено от коледни топки. За целта е необходима стабилна основа от много дебел картон, върху която да се оформи съответната фигура. Това може да е някой анимационен герой като Мини Маус, или елха; може да се оформи звезда или снежинка; и всичко, което е плод на въображението. За предпочитане е да се работи с малък размер топки за елха, за да се постигне по- голяма плътност на фигурата, както и да може тя да се оформи по- лесно.

Всеки един предмет около нас може да се използва по начин, много по- различен от първоначалното му предназначение. Важно е единствено колко креативност носим в себе си и с какви очи ще погледнем този предмет.



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152505
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930