Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.12.2015 08:50 - Зимен уют у дома
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 658 Коментари: 0 Гласове:
0



Зимен уют у дома

Зимата е сезонът, който ограничава дейностите навън. Хората се задържат повече у дома, на топло. А това предполага спокойна, красива и уютна обстановка, в която да се прекарват макар и кратките зимни дни. Домът през зимата трябва да е онова убежище за душата и тялото, което в студеното време да създава естествена топлина за сетивата.

Ароматите
Ароматите са първото, което отключва сетивата и сензитивността на човек. Ароматите на зимата са канела, борови клонки, шишарки, тамян, мед, канела. Когато домът е изпълнен с тези миризми, тялото се отпуска, а емоциите се успокояват. Ароматите са чудесен начин за създаване на зимно и празнично настроение, както и внасяне на лежерност и спокойствие.

Плетива
Студеното време през зимния сезон се свързва преди всичко с плътното облекло и желанието за топлина. Домът може лесно да се преобрази и декорира с различни плетива, които да пренесат това усещане за топлина по естествен начин. Плетените калъфки за възглавници, пухкавите одеяла, рошавите възглавници за столове, дългокосместите и меки килими създават уникална обстановка и внасят топлина дори и в най- мразовитите дни и най- непрогледните нощи.

Свещи
Свещите са елемент от декорацията, който внася изключително много романтика и топлина. Домът става много по- приятно и уютно местенце. Обстановката се променя от леко опушеният въздух над свещите. А когато те са ароматни и ухаят на канела, бор, мед, ванилия, въздухът у дома от зимно- мрачен, се превръща в зимно- уютно- празничен.

Борови клонки и шишарки
Боровите клонки и шишарките са символ на зимата и на снега. Те същевременно са и натурален начин за декориране на дома. Оформени в красиви букети с панделки и нежни декорации, поставени в стъклени чаши и купи, нанизани на гирлянди или оформени във венци, клонките и шишарките са лесен начин за създаване на нежна зимна украса.

Коледни цветове

Макар Коледа да е веднъж в годината и коледната нощ да е една единствена за 365 дни, цветовете на този светъл празник могат да заредят дома с енергия и настроение още в първите дни на сезона. Декорации в тъмно зелено и наситено червено могат да създадат уют във всеки дом. Дори едни обикновени панделки или мъниста в тези цветове са достатъчни за зимна декорация и настроение.
Уютът на дома е важен целогодишно. Но през зимата, когато снегът и студът действат потискащо, е особено важно тялото и умът да намерят спокоен и уютен пристан, място което да дарява със спокойствие и да носи радост. През този лежерен сезон, цялото тяло се отдава на почивка, забавя темпото и се подготвя за новото начало през пролетта. Прекрасно е да му се предоставят уютът и топлината за собствения дом, зареден с енергията и прекрасното настроение на най- празничния сезон.



Тагове:   дом,   студ,   уют,   зима,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152638
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930