Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.11.2015 08:00 - Тенденции в декорацията на дома за тази зима
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 587 Коментари: 0 Гласове:
1



 

Единствено червеният и зеленият цвят типични за коледната украса и наличието на Дядо Коледа да непреходни. Във всяко друго отношение, зимните ( и не само ) декорации на дома се променят в зависимост от модните тенденции за конкретния сезон.

Плетивото
Плетивото винаги е било на мода през студените месеци, но по- скоро що се отнася до облеклото. Към днешна дата, плетивото е завзело всяко кътче на дома. Започвайки от плетени възглавници, през плетени одеала и покривала за меката мебел, до декоративни предмети с плетени елементи ( снежни човеци, еленчета, Дядо Коледа). И не става дума за обикновено плетиво, а за невероятни шарки, неизползвани до сега в декорациите на дома.
Блясък
Блясъкът винаги е бил част от коледните декорации на дома. Дали с брокат, дали със стъкло- винаги са се намирали форми и начини той да бъде въведен. Настоящите тенденции обаче, не се заключават само до там. Блясъкът е постигнат с много мъниста и камъни, които са навсякъде- възглавници, чаши, свещници, коледни играчки, рамки, огледала.

Снежинки
Те са неизменна част от зимната декорация. Тази и предходните няколко години, снежинките от един обикновен символ на зимата са се превърнали в прекрасна лавина и блясък и шик. Изработват се от всевъзможни материали и са обсипани с много брокат. Някои са обсипани с толкова блясък, че когато са поставени в близост до източник на светлина, хвърлят отблясъци из цялото помещение.

Приказни герои
Отдавна елените на Дядо Коледа не са толкова актуални в декорацията. Те са заместени от майсторски изпипани до последен детайл снежни човечета, с шарени дрешки и румени бузки. Навлиза и така наречената „елф“ вълна, която е популярна отдавна в САЩ. Елфите постепенно окупират всичко- те украсяват рафтовете, използват се за книгоразделите, смеят се очарователно от коледните чорапи, закачени са по елхите в причудливи стойки.

Ароматите
Неминуемо зимата се свързва с аромата на ябълки, канела и ванилия. През последните години този букет от аромати е допълнен с още един- ароматът на домашно печиво. Дори производителите на ароматизатори са поели в тази посока. Тази зима, домът трябва да ухае на прясно изпечен домашен сладкиш, който да докосва всяко сетиво.

Цветовете
Освен традиционните цветове тъмно зелено и тъмно червено, зимните цветове вече са обогатени с още един- тъмно синият. Той придава по- луксозен вид и тежест и може би за това се е наложил така. Златистият и сребристият цвят също са все по- предпочитани. Блясъкът им изпълва с настроение, а дори и най- обикновеният предмет покрит със златист или сребрист цвят, автоматично се трансформира в по- луксозен.

Масата за хранене
Венците и свещите, с които сме свикнали да украсяваме масата за хранене, отстъпват бавно, но сигурно място на декорираните чинии, салфетки и прибори. Пазарът е залят от коледни чаши, чинии, прибори, подложки и салфетки. С тях лесно коледният дух се пренася на масата, без да се ограничава мястото от тромавите и големи венци и свещници.

Не е задължително тенденциите да се следват. Те се измислят и налагат за да се внася разнообразие и всъщност са просто предмет на един печеливш бизнес. Всяко нещо, което кара човек да се чувства комфортно, щастлив и доволен, е подходящ за декорацията на дома. А и всичко ново ( особено при модните и декоративни тенденции ) е леко променено старо нещо.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152250
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930