Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.11.2015 08:00 - Чайовете, спасители на здравето
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 958 Коментари: 0 Гласове:
2



 
Чайовете, спасители на здравето

В натовареното и стресирано ежедневие, при най- малкото неразположение, човекът е свикнал да посяга към лекарствата. Дори и да са хомеопатични, те все пак са минали през химическа обработка. Но съществува много по- достъпен и безвреден начин за закрепяне на здравето, туширане на ранните симптоми на заболявания и неразположения и стабилизиране на
емоционалното и физическо състояние. За всяка болка, за всеки дискомфорт, за
всяка болежка, могат да се използват чайове.

Чаят от лайка успокоява и отпуска мускулите в стомаха. Спомага за справяне с коликите, успокоява червата и улеснява храносмилането. За да се разрешат проблемите е необходим редовен прием за 2 месеца. Съотношението е 1 с.л. цвят на 1 ч.ч. вряла вода.

Ментата е подходяща при силно издут корем, позиви за повръщане и за проблеми с кръвното налягане. 1 с.л. свежи или сушени листа от мента се запарват в 1 ч.ч. вряла вода.

Запарка от розмарин действа чудесно срещу главоболие, особено ако е предизвикано от стрес или натоварване. 1 ч.л. сушен розмарин на 1 ч.ч. вряла вода прави чудеса.

Мащерката е прекрасен лек срещу бронхит, кашлица и проблеми със синусите. Чаят от мащерка способства за превъзмогване на бронхиалните спазми и
кашлица, причинена от настинки и грипни състояния. 2 ч.л. сушена мащерка се
запарва само за 10 минути в 1 ч.ч. вряла вода. Пие се 3 пъти на ден.

Маточината успокоява нервите и успокоява. 1 с.л. листа се запарват в 1 ч.ч. вряла вода, като чаят се пие при първите симптоми на нервност и безпокойство.

Градинският чай също успокоява и способства лесното заспиване и подпомага дълбокия сън. 4 с.л. с връх градински чай се запарва в 1 ч.ч. вряла вода за 4 часа или повече.

Зеленият чай е решението при бавен метаболизъм и чревни проблеми. Поради наличието на различни видове и марки, чаят се прави по начин и в съотношение посочени на опаковката. С този чай трябва да се внимава, тъй като непрекъснатото му използване води до ленивост на червата.

За изхвърляне на токсините от тялото, улесняване на дишането, понижаване нивото на кръвната захар се използва черен чай. Той съдържа кофеин в по- големи количества дори от кафето. На 1 ч.ч. вряла вода се слагат 2 ч.л. черен чай и се запарват. Чаят не трябва да престоява дълго, тъй като след известно време стана негоден и дори вреден за консумация.

Чаят от джинджифил има противовъзпалителен ефект. Този чай е
лекът срещу морска болест. В зависимост от сериозността на неразположението,
запарката от джинджифилов чай се прави с различна концентрация.

Със запарка от канела се сваля холестерол. Това е и отлично средство за борба с вируси, облекчаване на последствията от артрит и чудесен
антиоксидант. Освен всичко, миризмата на канела успокоява и повдига настроението.

Чаша горещ, уханен чай може да бъде лек за всяко безпокойство и всяко неразположение. Чаша горещ чай може да излекува тялото и душата и да бъде повод за създаване на приятелства и добро настроение.


Тагове:   здраве,   билки,   чай,   простуда,   чайове,


Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 151066
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031