Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2015 08:00 - Преаранжиране на букети
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 486 Коментари: 0 Гласове:
0



  Преаранжиране на букети

Без значение от сезона, цветя винаги се подаряват. По повод или без повод. Цветарските магазини са пълни с опаковани по невероятен начин и в красиви целофани букети. Но веднъж подарени и поставени във ваза, букетите като че губят от своето очарование. А и често опаковките са по- големи от самите цветове и буквално няколко стръка цветя, заемат наистина доста голямо пространство заради целофана или хартията.

Все пак подарените цветя могат да се разопаковат от понякога бутафорните опаковки и да се аранжират по такъв начин, че да се превърнат в свежа и красива декорация на дома.

В прозрачна ваза красотата на цветовете се забелязва най- добре. Тази скучна на пръв поглед аранжировка може да се допълни от резени лимони, портокали, ябълки или грейпфрут, които са поставени вътре в прозрачната ваза, плътно около стените и. Така се прикриват стеблата на цветята, внася се цвят, а ароматът на плодове се носи с дни из дома. Недостатък на аранжировката е, че резените плодове след два- три дни трябва да се заменят с нови, а водата във вазата трябва да се сменя всеки ден.

Когато пространството не го позволява, цялостната идея на декорацията у дома не е съвместима или поводът го изисква, цветята могат да се направят и в минималистична аранжировка. Достатъчно е да се осигури плитък, разлят, прозрачен съд, който да се напълни до половина с вода и във водата да се поставят цветовете от букетите, като се оставят едва около 3 см от стеблата. Добре е съдът да се напълни плътно с цветове за да се създаде един малък цветен килим.

Цветята с дълги и меки стебла, които изглеждат много оголени, също могат да се оформят много красиво и то без да е необходимо кой знае какво усилие. Няколко стръка се събират в букет, в основата си цветовете се привързват с красива панделка от органза или сатен, а стеблата леко прегънати се поставят в кръгла стъклена купа. Красотата на тази аранжировка се крие именно в извитите стебла и асиметрията, която се получава.

Комбинацията от свещи с цветя винаги е била и остава актуална. Обикновен дълбок свещник с малко вода на дъното, красива свещ в него и достатъчно пространство за поставяне на един или няколко стръка, се превръща в деликатна и изчистена аранжировка. В комбинация със свещ дори обикновеният карамфил изглежда много по- елегантно и красиво.

До болка познатите кошници, които от древността са част от бита на всяко домакинство, днес активно се използват в цветарството. Всяка малко по- дълбока кошница, останала от някой празник или подарена някога пълна с цветя, може да послужи за преаранжиране на цветя от букет. Необходимо е в кошницата да се постави съд с вода и вътре да се наредят стръковете от разваления букет, по начин, който да не позволява съдът в кошницата да се види.

Колкото и красотата на букети често да се дължи на целофаните, хартиите и прочие елементи използвани за изработката им, толкова и често всички тези елементи отнемат от свежестта, нежността и красотата на живите цветя. Освен това, пристегнати и оформени в букет, често цветята издържат много по- кратко отколкото биха издържали извън тези опаковки. Нека вместо част от букет, подарените цветя да се превърнат в част от декора на дома.
 



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152248
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930