Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.10.2015 08:00 - Световна кухня: Куба
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 732 Коментари: 0 Гласове:
0



image


Кубинската кухня представлява една прекрасна експлозия , съчетаваща вкусове от Испания, Карибите и Африка. Наситените аромати, силните вкусове и смелото съчетание на подправки, описват най- добре кубинската кухня.

Предястие: Пълнени банани

Необходими продукти:
6 зелени банана
3/4 ч.ч. смес от настърган кашкавал и нарязана на ситно шунка
Масло
Сол на вкус

Начин на приготвяне:
Бананите се белят и всеки се нарязва на 3 части. В тиган се загряват няколко лъжици масло, в което се запържват бананите. Бананите се поставят върху кухненска хартия, която да попие излишната мазнина. В средата на всяко парче банан внимателно се прави дупка, в която се поставя плънката от кашкавал и шунка. Бананите се поставят в тава и се запичат за няколко минути на 200° С

Основно: Свинско с манго и папая по кубински

Необходими продукти:

За соса:
1/3 ч.ч. портокалов сок
2 1/2 с.л.пресен лимонов сок
10 скилидки чесън, нарязани на ситно
2 ч.л. соев сос
2 ч.л. черен пипер
2 ч.л. риган
1 ч.л. сол
4 бр. дафинов лист
За салцата:
1/2 узряла папая
1 узряло манго
1/2 средна глава лук, нарязана на ситно
3 с.л. пресен лимонов сок
1/2 малка люта чушка, почистена и нарязана на ситно
1 с.л. пресен кориандър, нарязан на ситно

1/2 кг. обезкостено свинско

Начин на приготвяне:

В купа се смесват портокалов сок, пресен лимонов сок, скилидките чесън, соевия сос, черния пипер, ригана, солта и дафиновия лист. Съставките се разбъркват добре. Купата се оставя в хладилник за няколко часа. Свинското се почиства от мазнини, ако има такива. Поставя се в плик за готвене и се залива с престоялият в хладилник сос. Пликът се затваря и се оставя в хладилник за няколко часа да попие добре соса. Изважда се от хладилника и се пече за 40 минути на 180°С.
Салцата от манго и папая се приготвя като мангото и папаята се почистват и се нарязват на кубчета. В купа кубчетата се смесват с лука и пресния лимонов сок. Оставят се да престоят 15 минути, след което към тях се добавят лютата чушка, кориандърът и солта. Салцата се охлажда в хладилник за минимум 2 часа.
Охладеното свинско се нарязва на филии и се сервира покрито със салца.

Десерт: Лимонена целувчена торта

Необходими продукти:

1 ч.ч. захар
6 с.л. захар допълнително
2 с.л. брашно
3 с.л. царевично нишесте
1/4 ч.л. сол
1 1/2 ч.ч. вода
Сокът и кората на 2 лимона
2 с.л. масло
4 яйчени белтъка, разбити
4 яйчени белтъка допълнително
Блат за торта

Начин а приготвяне:

Фурната се загрява до 180 °С. Лимоновият крем се приготвя като в тенджера се смесват 1 ч.ч. захар, брашното, нишестето, солта, водата, лимоновият сок и настърганата кора от лимон. При непрекъснато бъркане сместа се оставя на среден огън. Щом кипне, се добавя маслото. 4 неразбити белтъци се разбиват с 1/2 от горещата смес, след което всичко се връща в тенджерата. Съдържанието отново се кипва до получаване на гъст крем.
Блатът се поставя във форма за торта и върху него се изсипва още горещият крем.
Разбитите яйчени белтъци се смесват с 6 с.л. захар и се разбъркват до получаване на целувчена смес, която се изсипва върху крема. Тортата се запича леко за десетина минути.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152486
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930