Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2015 08:00 - Да детоксикираме тялото
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 642 Коментари: 0 Гласове:
2



image


Зимните месеци са най- тежки за човешкия организъм. Хората се застояват по домовете си, съответно движението е по- малко, храната е по- мазна и по- калорична, метеорологичните условия навън стресират тялото и организма. За това периодично е добре да се направи детоксикация на тялото, с която организмът да се освободи от токсините, да се прочисти от натрупванията.

Най- лесно детоксикиране може да се направи кратък (максимум до 10 дни) хранителен режим, който да позволи на организма да изхвърли по естествен начин натрупванията. Това става като за няколко дни се консумират само (някои от следните варианти ) плодове и/или зеленчуци; смуутита; прясно изстинскани плодови и зеленчукови сокове.

Това обаче далеч не е достатъчно, а по- скоро може да се приеме като старт на детоксикацията. За да има тя пълен ефект, е необходимо тялото и организмът да преминат през всички варианти за детоксикация, така че да се постигне максимален ефект.

След като хранителният режим бъде приключен, е добре за известно време някои храни да се заместят с други подобни. Така например, белият ориз може да се замени с кафяв ориз, който съдържа повече фибри; желателно е да се увеличи консумацията на артишок, зеле, броколи, цвекло и репички, отново заради високото количество фибри; всички напитки (освен водата, разбира се) да се заменят с неподсладени или леко подсладени чайове като зелен, от корени на глухарче, репей и/ или бял трън.

Не е изключено детоксикирането да бъде подкрепено и с медикаменти, като в това число влизат само и единствено таблетки витамин C, тъй като под въздействието му организмът произвежда съединения, които подпомагат детоксикацията.

Въздухът и водата са важни по принцип за функционирането на организма. За това е задължително по време на детоксикацията, а ако е възможно и не само тогава, да се пият над 2 л. вода на ден и да се правят паузи за дълбоко дишане. Дълбокото поемане на въздух, освен че е полезно за регенерацията на организма и понижава нивото на стрес. А стресът е пагубен за детоксикацията. По време на детокс режим той трябва да бъде сведен до минимум.

Нека не се забравя, че токсините се изхвърлят и чрез порите на тялото. Така че посещенията в сауна веднъж седмично и горещите душове редуващи се със студени душове, подпомагат всички токсини събрани в тялото да се отделят. Тези редуващи се душове тонизират също така кожата и имат благотворно действие върху нея.

И не на последно място спортът! Дали това ще са леки натоварвания, дали ще са дълги разходки или часове по йога или просто танци на, под или около маса, няма никакво значение. Важно е да има движение, да се тонизират мускулите, тялото да се събуди от дългото зимно бездействие.

Нека с възобновяването на природата, възобновим и тялото и организма си. Да дадем рестарт и да се подготвим за прекрасните пролетни и летни месеци!




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152298
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930