Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2015 08:00 - Да обзаведем идеалната кухня
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 634 Коментари: 0 Гласове:
1



Кухнята е сърцето на всеки дом. В миналото огнището се е приемало за център на живота в дома, а днес осъзнато или не, ежедневието се завърта по някакъв начин покрай кухнята. Без значение дали в нея се готви активно или се използва колкото да се направи кафе или да се отвори хладилника за да се вземе нещо, винаги е от полза кухнята да е обзаведена идеално и разбира се, практично.
Идеалната подредба в кухнята е, когато хладилникът, мивката и печката са разположени в триъгълник, който е 3.7 на 6.7 м максимум. Доказано е, че така организираното т.нар. “работно пространство” в кухнята, е най- добрият вариант и улеснява работата. Този триъгълник не трябва да бъде разположен така, че потокът на влизане/ излизане в/ от помещението да минава от там. Тоест входът за кухнята трябва да е максимално отдалечен от работния триъгълник.
Кухнята е желателно да не е от най- топлите стаи в къщата. Учудващо, нали? Истината е, че ако стаята е много топла, включването на готварка печка и фурна винаги ще повишават неимоверно температура. А прекалено високата температура не е подходяща за хладилника.
Добра идея е вентилацията да бъде професионална, за да не мирише кухнята непрекъснато “вкусно”. Добрата вентилация е гаранция за кухня без остатъчни миризми. Същевременно, вентилацията/ абсорбера, трябва да е близо до комин или друг изход, за да се спести място от излишни тръби и прочие.
Задължително е навсякъде из кухнята да има контакти. Все пак в кухнята не има не един или два електроуреда, които често се включват почти едновременно. В една кухня, по време на готвене е абсолютно недопустимо да има разпънати разклонители. За това, когато се обзавежда кухня, много добре трябва да се обмисли мястото на всеки един електроуред и къде и как да бъдат разположени контактите за уредите.
Макар да е пределно ясно, че трябва да се предвиди накъде ще се отваря всяка вратичка на шкаф и колко място трябва за отварянето на чекмедже, размерите трябва да се вземам абсолютно точно до милиметър. Дори най- малкото и незначително разминаване може да причини ад в кухнята.
Преценете внимателно какви плоскости, повърхности, материали и т.н. ще се използват в кухнята. Така модерните мраморни плотове например, не са подходяши, тъй като лесно се оцветяват и петната от тях се чистят изключително трудно. В същия ред на мисли, е идейно зад печката например да се сложи лесно чистеща се и огнеустойчива плоскост. Това може да улесни изключително много поддържането на реда и чистотата в кухнята.
Не трябва да се пестят пари от умни и компактни решения за кухнята, като например въртящи се постави, стойки за капаци, механизми за редене на чинии, вградени органайзери за чаши, прибори и прочие. Това биха били най- добре похарчените пари при обзавеждането на кухнята, защото осигуряват ред и чистота, улесняват работата и са страшно практични.
image


Тагове:   обзавеждане,   кухня,   мебели,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 151076
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031