Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.09.2015 08:00 - Тенденции в декорирането на дома
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 571 Коментари: 0 Гласове:
1



image

Тенденциите се менят. Особено в декорирането на дома. Понякога доброто старо се връща на мода, понякога новите технологии създават нови тенденции, понякога променящите се потребности на хората налагат съвсем различни и иновативни неща.

Синьото- успокояващият син цвят е любимият за 2015г. Той създава усещане за уют. Синият цвят освен като основен, може да се използва и като акцент, който да се придаде чрез различни дори дребни декоративни елементи.

Стара маса- модерните плоскости, хай тек материали, стъкло и метал... всичко това остава в миналото. Сега е времето на добре познатите дърво и камък. Съвременните маси изработени от изцяло природни материали могат да се съчетаят идеално с по- раздвижени и модерни столове.

Черна дограма- след като години наред хората предпочитаха бялата дограма, през 2015г. започва да се налага черната дограма. Черната дограма очертава прозорците и придава драматичен вид на дома отвън. А когато се погледне навън през черната дограма, гледката е като през рамка на картина.

Ваната- тя отново заема своето място в банята. След дълго продължилата мода на душ кабините и въпреки все по- малките жилища, ваните се завръщат. Не е задължително ваната да е модерна, да е с дюзи и други модерни приумици. Една най- обикновена и дори старомодна вана е достатъчна за да промени облика на банята.

Библиотеките- в миналото колекциите от книги са били символ на интелигентност, а в някои епохи- и на богатство. Днес колекциите от книги, прилежно наредени в библиотеки, са признак на добър вкус. Книгите и библиотеките са неизменна част от тенденциите в декорирането за 2015г.

Шестоъгълник- това е формата на 2015г. Шестоъгълниците и имитациите на пчелни пити са хитът на годината. Могат да бъдат заложени във формата на столовете, в десена на платовете, в осветителните тела. Шестоъгълникът дава усещане за модулност, модерност и органичност.

Балдахин- онези романтичните, с лек ориенталски привкус и падащи деликатно около леглото балдахини са сред хит тенденциите на годината. Без значение дали балдахинът ще е от тюл, мрежа или тежък плат, важно е да го има. Балдахинът не е само романтична част от декора, той дава и усещане за спокойствие и за сигурност.

Големи и тежки мебели- модата от 80-те години на 20в. се връща отново. Леките и модернистични мебели започват бавно, но сигурно да отстъпват място на тежките и масивни мебели. Всичко, което е меко, удобно, с големи габарити и може да осигури максимален комфорт е подходящо.

Сред тенденциите на тази година се откриват елементи, характерни за декорирането през античността, средновековието и близкото минало. Всичко това, може спокойно да се съчетае с някои по- модернистични идеи, тъй като дори елементите да са от миналото, те са реализирани със съвременни техники, технологии, материали и форми. Бъдете смели в съчетанието на доброто старо с модерното ново.




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152524
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930