Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2015 08:00 - Килим за всяка стая у дома
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 880 Коментари: 0 Гласове:
0



imageеднъж стигнали до избора на килим, работата по ремонта и/ или обзавеждането на дома е приключила. И понеже килимите са този елемент от обзавеждането и декора, който придава уют и променя облика, е желателно килимът за всяка стая да бъде внимателно и индивидуално избран.

Всекидневна

Подходящо е под масичката за кафе да се сложи малък килим, който да е съвсем малко по- голям от самата масичка. Така се създава усещане за уют и интимност, като същевременно се създава един симпатичен кът за разговори. В случай, че се цели постигане на топлина и по- тежка атмосфера в стаята, може да се избере голям килим от стена до стена или такъв, покриващ поне 90% от площта на стаята. Когато мебелите са концентрирани в центъра на всекидневната, е подходящо килимът да е под тях, като около мебелите се оставят голи пространства без килим, които да образуват един своеобразен коридор.

Трапезария

Основното правило при избор на килим за трапезария е, той да бъде не само с размерите на масата, но когато столовете бъдат дръпнати с цел да се седне на тях, столовете да не остават извън килима.

Спалня

При спалнята изненадващо има голяма свобода за избор на килим. Вариантите са няколко. Могат да се поставят пътеки около спалнята за топлина и уют. Друга възможност е килим под самата спалня, като този килим трябва да е по- широк от леглото с поне 40см. от всяка страна. Това обезмисля малко декоративната функция на килима. Друг вариант е поставяне на килим само пред тоалетката или само пред самото легло. Така се обособяват кътове.

Коридор

За коридор най- подходящи са пътеките, които са с ширината на коридора или с по няколко сантиметра по- тесни. Пътеката в това помещение трябва да е по цялата дължина. Значително по- къса пътека оптически ще промени облика на коридора. Добре е в коридора да се постави цветен килим, който да е и същевременно издръжлив. Тъй като коридорът обикновено е свързващото всички стаи помещение, той е най- цапащото се място у дома. А цветният килим може до някъде да прикрие замърсяванията.

Детска стая

Това е може би единствената стая у дома, за която не важат правила и формули. В детската стая може да се постави какъвто и да е килим, с каквито и да е големина и форма. Детската стая “носи” на забавни десени, странни форми и на пръв поглед не отговарящи на никакви норми размери. Дори, колкото е по- нестандартен килимът, толкова е по- весело.

Обличайки стаите у дома в подходящи килими, можем да си създадем онова неповторимо и желано усещане за спокойствие и уют. Онова усещане, че това е нашият дом, в който с радост да се прибираме всеки път.



Тагове:   декорация,   дом,   килим,   ремонт,   избор,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152345
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930