Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.09.2015 08:00 - За една прекрасна градина
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 639 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Градината на всеки дом освен, че е мястото за релакс и почивка, е и огледало на реда у дома и душата на стопанина. Обикновено хората, които поддържат прекрасни, подредени и красиви градини, имат също такива красиви и подредени домове. Също така имат и прекрасни души.

Освен, че градината е огледало на дома и душевността, тя е и едно приятно, успокояващо и отнемащо стреса хоби.

Градинарството може така да погълне човек, че той с години да се занимава само и единствено с това хоби. Без значение дали градината е цветна или зеленчукова, тя заслужава най- добрите грижи, които да доведат до едни прекрасни, красиви и изпълващи с радост резултати.

За да има човек хубава градина, реално не се иска много. Иска се малко време, малко внимание и много любов. А освен това и:

Повърхността на почвата винаги трябва да се покрива с торф. Разбира се, това трябва да става след като почвата е внимателно подготвена. Торфа е желателно да се нахвърлi върху мокра и разрохкана пръст, като се следи всяка дупка или неравност да бъде внимателно запълнена.

Градината и по-специално мястото, на което са засадени цветята или зеленчуците, трябва да е защитено от животни. Това гарантира подредена и хубава градина.

Трябва да се предвиди какви видове цветя ще се засадят. Задължително е във всяка хубава градина, била и тя зеленчукова, да им цвят. Не пречи около доматите да има един вид ограда от ярки и красиви цветя. Или да се добави цвят с някое екзотично цвете.

Нека се помисли и за подправките. Някои видове подправки, освен че са полезни в кухнята, прогонват насекомите и вредителите. Освен това са и чудесно допълнение към цялостния вид на градината.

През цялата година не трябва да остават голи петна в градината. Разбира се, зимата няма как градината да е пълна с цветя и зеленчуци, но останалите три сезона е добре да се използват максимално. Зеленчуковата градина може да бъде създадена така, че от март до края на ноември плътно да има зеленчуци. Цветната градина е още по- лесна в това отношение. Просто се засаждат цветя, които цъфтят последователно. Така градината непрекъснато ще е в красиви багри.

Градината, когато е поддържана и красива, се превръща в онзи кът на дома, който дава уют; където обитателите на дома търсят тишина и спокойствие; който е гордостта и радостта на стопаните на къщата. Най- хубавото е, че тя може да се пренесе дори на една по- голяма тераса и да се направи дори на най- неплодородното място. Стига да има желание и добри намерения. А градината ще се отплати за грижата- било то с китни цветове, било то с вкусни пресни зеленчуци, било то с омайната гледка и аромата на пъстър цветен килим.




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 151088
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031