Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.09.2015 08:00 - Вкусотии (в) чинии
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 431 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Топлото време предразполага за дълги часове прекарани навън. Много често пренасяме навън и някое от основните си хранения- било то закуската, понякога обяда, а най- често вечерята. Едно малко барбекю или една най- обикновена скара са достатъчни за да се спретне страхотна вечеря на открито с много приятели и забавления. Всяка домакиня обаче, не се страхува толкова от нареждането на масата и приготвянето на храната, колкото от прекарването на последните часове от една чудесна вечер на раздумка с хубава храна, в прибиране и миене на чинии. Но всяка практична кухненска нимфа, трябва да знае един важен парти- барбекю- летен трик. А именно как да замени купищата мръсни чинии с нещо по- практично, нестандартно и....... ядливо.

Сос
Сосът за барбекю и дресингът за салатата могат да се сервират в чушка долма, на която е махнато капачето и внимателно са и почистени семенцата. В края на вечерта чушката може просто да се изплакне и да се прибере в хладилника за салатата за следващия ден. В такава чушка могат да се сложат и люти чушлета заедно с маринатата, маслини, подправки и прочие.

Салата
Тъй като салатите се подправят обикновено с винегрет, натуралната купа за тях трябва да е плътна. А какво по- добро решение от салата айсберг. Преполовената на две салата айсберг може да се използва като листата и се „обелят”. Заради формата на салатата, листата са естествено извити и всяко се превръща в една много симпатична малка купа за салата. Която купа, след като се приключи със салатата, може заедно с останалата на дъното марината, да се изяде също.

Основно ястие
Особено ако основното ястие е печело на скара, грил или барбекю месо, за чинийка могат да послужат листа от китайско зеле или бяла (не къдрава) маруля. Тези листа са естествено извити, имат дължина и позволяват в тях да се постави печено месо, като соковете на месото остават вътре в листата.

Супа
Интересен и забавен начин за сервиране на супа е в издълбана пита хляб. Питата трябва да е бухнала, за да може след като се издълбае, да има достатъчно място за поне един чарпак супа. Достатъчно е при издълбаването стените на питата да се притиснат с пръсти за да не попие супата.

Десерт
Десертът може да се сервира във всичко от издълбана кора от диня, през кора от пъпеш до сладоледена фунийка. Дори в сладоледена фунийка може да се изсипе инстантен крем, който след като се сложи в хладилника и стегне, да се яде направо така- без прибори за хранене. Издълбаната кора от диня съвсем практично може да се използва и за изстудяване на вино, като в нея се сложи бутилква вино и се напълни с кубчета лед. Или пък да се използва за пунш.

И още...
Настърган кашкавал, застлан върху хартия за печене и леко запечен, се превръща в чудесно плато.
Бутер тесто, нарязано на квадратчета и изпечено върху формичка за мъфини, обърната с чашките нагоре, е чудесна идея за съд за мелба или плодова салата.
Хлебче за тортиля, което е поставено върху обърната с дъното нагоре тенджера и запечено за малко в силно нагрята фурна, е вариант за купа за салата- хрупкава, ароматна и апетитна.

Ако смятате все пак, че не е хигиенично тези нетипични чаши, купички и чинийки да се поставят директно върху масата за хранене, просто под тях сложете по една основна чиния или поставка за хранене. Приятен апетит!




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 151061
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031