Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2015 08:00 - Мебелите от палети
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 1691 Коментари: 0 Гласове:
0



imageНапоследък мебелите от палети станаха особено популярни. Освен, че този вид мебели са лесни за изработка, те и не изискват голяма инвестиция на време или на средства. В различни групи в социалната мрежа и в сайтове за качване и обмен на снимки, редовно се споделят снимки на мебели от палети, както и подробно описание как те да бъдат изработени. Но всъщност, създаването на какъвто и да е предмет от палети не е просто сглобяване и боядисване. Съществуват някои особености, които задължително трябва да се вземат предвид, ако държим мебелите да са качествени и да издържат дълго.

 

Произход на палетите

Често палетите от една индустрия си остават в нея и се използват отново и отново. Така, палетите от химическата индустрия, циркулират в нея. От изключителна важност е да се разбере кога, къде и как са използвани палетите. В някои индустрии, въпреки предприетите мерки, продуктите изпускат вредни вещества, които палетите от дърво лесно попиват. Съответно, при използването на такива палети, има опасност човешката кожа да абсорбира част от вредните вещества.

 

Вредители

При избор на палети е задължително условие те да се проверят за вредители. Един от признаците за наличие на такива са малките купчинки от фини частици дърво около палетите. Трябва да се направи внимателен и подробен оглед. Дори един вредител може да доведе до катастрофални резултати, които ще засегнат не само мебелите от тези палети, но и всички останали мебели у дома.

 

Връзки

Палетите представляват заковани една за друга дъски. Въпреки, че общият вид на палетите може да е страхотен, има вероятност някоя от връзките да е разхлабена. Всеки пирон трябва да се провери внимателно, като освен колко добре е забит, е редно да се види и дали някое връхче не е излезнало или някой пирон не е започнал да ръждясва.

 

Чистота

Палетите са имали допир с всевъзможни предмети и вещества, някои от които със сигурност мръсни и вредни. Изключително важно е да се изберат чисти (поне на пръв поглед) палети. Петната по палетите не се знае от какво са, а освен това премахването им най- вероятно ще е трудно.

 

Подготовка

Най- важната част от изработката на мебели и предмети от палети е подготовката. Ако палетите не са добре подготвени, няма как да се създадат качествени и красиви мебели. На първо място палетите трябва да се проверят за всичко, посочено горе. На второ място те трябва да се почистят и дезинфекцират по подходящ начин. Информация за това може да даде производителя или лицето, което е използвало палетите. Палетите се изисква да бъдат изшкуркани, така че да се изглади повърхността им. И последно, те трябва да се лакират или боядисат, според желанията и нуждите.

 

Лятото е идеалното време за експерименти с дома- нови мебели, проекти “направи си сам”, някой смел цвят по стените, нестандартни декорации. А палетите са една добра опция, която позволява всичко това да се приложи.....




Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152311
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930