Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.09.2015 08:00 - Кътче за любимите книги у дома!
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 624 Коментари: 0 Гласове:
1



image

За любителите на книгите, а и не само, големите стаи библиотеки, с внимателно подредени по рафтовете книги, са една мечта. В съвременния малък дом обаче, рядко се намира място дори само за една библиотека от няколко лавици, камо ли цяла стая. Но, книгите заслужават да имат свое местенце у дома. За голяма радост, дори и в най- малкия дом, може да се намери кътче само и единствено за книги.

Подлакътници на мека мебел

Почти всяка мебелна компания вече има поне един продукт, чиите подлакътници са пригодени като етажерки. Въпреки че пространството в подлакътниците може да побере едва двадесет- тридесет тома, то е достатъчно за една малка колекция от любими произведения. Този вариант за библиотека пести място и позволява книгите винаги да са под ръка.

Страни на бюро

Хората, подтикнати от желание за минималистично обзавеждане у дома, напоследък масово предпочитат бюра, които имат само рамка и плот. С малко креативност и желание, рамката на бюрото откъм двете страници, може да се пригоди за своеобразна библиотека. Тази опция е много практична и симпатична.

В различни мебели

Голяма част от мебелите имат пространства за съхранение на вещи. Така например, мястото отредено под меката мебел (диванът), може да се използва за съхранение на книги. Достатъчно е книгите да бъдат наредени с гръбчетата нагоре, за да се улесни изборът на книга при необходимост. Същото важи и за табуретки или пейки за трапезарии, които са кухи и под седалките им има пригодено пространство за съхранение.

Кутии за съхранение


Не е задължително книгите да са на показ. Достатъчно е да бъдат подредени и достъпът до тях да е лесен. Отново подредени с гръбчетата нагоре, но този път в кутии за съхранение, книгите могат лесно да бъдат съхранени в някое свободно кътче, без да се прашат и цапат.

Первазът на прозорец

Във всеки дом има поне по един прозорец, който не се използва и отваря. Още по- добре ако прозорецът се отваря вертикално. Первазът на такъв един прозорец е място, на което може да се създаде една прекрасна, малка, симпатична библиотека. Условията за това са две: прозорецът да е добре уплътнен и да няма дори минимален риск от пропускане на вода; и в помещението да няма влага, тъй като тя обикновено първо избива около прозорците.

За радост и въпреки дигитализацията, всеки дом има своите любими книги. Те трябва да се пазят като скъп спомен, който е същевременно и източник на ценни знания. Нека не забравяме своите книги и да им създадем тяхното си малко кътче у дома!




Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152478
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930