Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2015 08:00 - Лимонааааада!
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 615 Коментари: 0 Гласове:
2



image

Прохлада? Не! Морски бриз? Не! Следа от повей на вятъра? Не! В горещите летни дни (не)изненадващо се оказва, че са малко възможностите за разхлада, особено ако сме си у дома. Но никой не е казал, че не можем да си направим удоволствието с нещо приятно, което дава усещане за хлад и е…. вкусно, свежо, ароматно и плодово. А именно, домашна лимонада с екзотичен привкус!

Динена лимонада

Съставки:
4 ч.ч.диня без кора и почистена от семките
1/2 ч.ч. лимонов сок, прясно изцеден
1/2 ч.ч. захар
2 ч.ч. вода

1/2 ч.ч. вода и захарта се смесват в тенджера и сместа се кипва. След снемането от печката, се оставя да се охлади. Динята се нарязва на кубчета и заедно със захарния сироп и лимоновия сок се поставят в блендер. След получаването на хомогенна течност се добавят останалите 1 1/2 ч.ч. вода. Сместа отново се минава на блендер. Оставя се в хладилник да се охлади. Поднася се с резенчета лимон и много лед.

Ментова лимонада

Съставки:
1 1/2 ч.ч. прясно изцеден сок от лайм
1/4 ч.ч. захар
5 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. листа прясна мента, нарязани

Сокът от лайм, водата и захарта се смесват. Сместа се разбърква докато захарта се разтопи напълно. Изсипва се в блендер заедно с листата от мента и се пуска за няколко минути на висока скорост. Сервира се с бучки лед, в които са поставени цели листа от мента.

Прасковена лимонада

Съставки:
4 ч.ч. вода
2 ч.ч. обелени и нарязани на кубчета праскови
3/4 ч.ч. захар
1 ч.ч. пресен лимонов сок

Водата, прасковите и захарта се слагат в тенджера. Сместа се оставя да кипне за 3 минути и се маха от котлона. Докато е още топла, сместа се изсипва в блендер, на който е отворено допълнителното капаче по средата на капака. Това ще позволи на парата от горещата смес да излезе. Заготовката за лимона се блендира докато се получи хомогенна течност, след което се поставя в хладилник за 3 часа. След това, течността се прецежда за да се отделят останалите в нея власинки от прасковите. Във вече прецедената смес се добавят лимоменият сок, малко лед и няколко резенчета праскова.

Лавандулова лимонада

Съставки:
6 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. мед
3 с.л. изсушена лавандула

На средно загрят котлон се поставя тенджера, в която се смесват 2 ч.ч. вода със захарта. Сместа се оставя да заври, след което котлонът се изключва, вътре се слага изсушената лавандула и съдът се покрива за да се запари лавандулата добре. След около 2 часа, сместа се прецежда и се смесва с лимоновия сок и меда. По желание може да се добавят няколко капки синя или лилава хранителна боя.

Класическа лимонада

Съставки:
1 1/4 ч.ч. прясно изцеден лимонов сок
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. гореща вода
4 ч.ч. студена вода

Захарта се изсипва в горещата вода и се разбърква докато тя се разтопи. Добавя се пресният лимонов сок и се разбърква добре отново. Накрая се добавя и студената вода.

Както е казал някой мъдър човек:”Когато животът ти поднесе лимони, си направи лимонада”. А ние ще кажем:”Когато животът ти поднесе горещо лято, разхлади се с ледена домашна лимонада!”.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152482
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930