Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.08.2015 08:00 - Нестандартните саксии
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 2735 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

image

По нашите географски ширини сме свикнали да садим цветя във всевъзможни странни, но за жалост не толкова добре естетически изпипани предмети. Във почти всяка градина се намира някое старо ведро, бакърено канче, някоя стара кофа от боя или сирене, или тенекия, където са засадени китни стръкове мушкато и индрише. Неминуемо в градината се използват неприсъщи за садене на цветя съдове и съдинки, но защо да не се прибегне до по- интересни, нестандартни и красиви предмети?


Стари обувки

Хит в декорирането на градини през последните няколко години са старите обувки. Различни по размер, цвят и форма обувки се превръщат в практични, уникал и грабващи окото и вниманието саксии за всякакви цветя. Най- често изборът се спира върху гумени ботуши и галоши, тъй като те са пригодени да издържат на различни метереологични условия по- дълго.


Тухли

Тухлите четворки или блоковете Итонг не са по- малко интересни. Напротив. Те пасват дори по- добре на екстериора на къщата и го допълват. Достатъчно е да бъде поставена подходяща основа, която да задържа водата и да не позволява пръстта да се отмина с поливането.


Автомобилни гуми

Във всяка къща има поне една стара спукана гума. Защо тя да не се превърне в една различна саксия? Боядисана в ярки цветове, изрисувана или облепена по някакъв начин, старата автомобилна гума е един страхотен вариант за саксия, особено за по- обемисти растения.


Тенджери, тави, гевгири

Старият гевгир, продънената тенджера, тавата за мъфини не са лош избор за необикновени саксии. Гнездата на тавата за  мъфини например са идеални за малки цветя, а гевгирът е чудесен за засаждане на декоративни висящи ягоди.


Книги и тефтери

В книга с внимателно изрязани страници по средата на тома, могат да се засадят най- красивите възможни цветя. А ако заглавието на романа е по някакъв начин свързан с вида на цветето, може да се създаде страхотна арт атмосфера с тази лесна идея.


Стар скрин или автомобил

Сред по- обемистите, подходяши за големи дворове идеи са стар скрин, в чиито отворени чекмеджета са посадени различни видове цветя или автомобил, с изрязан покрив, който е заместен и камара от декоративни треви и уханни стръкове цветя.


Не е важно на кой от вариантите ще се спре човек. Важно е той да вложи много креативност при избора и преобразяването на избрания за саксия предмет и с много любов да засади в него любимите си цветя.




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152607
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930