Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2015 21:39 - Летни декорации
Автор: koket Категория: Други   
Прочетен: 2361 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
image

Никога не ни е достатъчно лятото навън. Търсим го на работното си място, окупирало е мислите ни, а понякога го пренасяме и в домовете си. Но понякога всички онези купешки летни декорации не са достатъчни и сякаш я няма емоцията. С търпение, желание и мъничко свободно време, летният дух може да се пренесе у дома с не много трудни за изпълнение идеи за морско- лятна декорация.

Еко лодка
Случайно намерен клон по време на някоя разходка, прибрано от плажа парче дърво за спомен, по- нестандартно трупче от дървата за огрев – всичко може да се използва. Необходими са също така две триъгълни парчета плат (правоъгълни триъгълници), по възможност на синьо райе; две завинтващи се метални „ушички”; игла и конец; една по- тънка клонка. Двете ушички се завинтват от двата края на клона по дължина. По средата се залепя с горещ силикон клонката. Вземат се двете триъгълни парчета плат и се зашиват както следва: правият ъгъл с няколко бода се зашива за долната част на клончето залепено по средата на клона; другият долен ъгъл се зашива за металната ушичка, а горният ъгъл с няколко бода се прикрепя за горната част на тънката клонка. Това се повтаря и с втория триъгълник. Единственото, за което трябва да се внимава е, да се вземат предвид растоянията от клончето залепено по средата до металните ушички и самата дължина на тънкото клонче. Тази симпатична лодка може да се използва за декорация както у дома на закрито, така и на двора, терасата или в градината.

Гирлянд от миди
С малко лак за нокти, шепа мидички и канап, може да се изработи чудесен, симпатичен гирлянд, носещ много настроение. Мидичките се оцветяват с лак в цвят по избор. Всичко е въпрос на желание и на вкус. От канапа се реже парче с желана дължина. След като мидите изсъхнат добре, започват да се залепят с горещ силикон една по една по дължината на канапа.

Морско дъно
В случай, че след освежаващия летен ремонт у дома се намира малко гипс, може да се изработи декорация, която освен лесна, може да бъде и много забавна и да развие креативността и артистичните заложби на децата у дома. Необходими са формички за пясък, стреч фолио, малко олио и гипсов разтвор. Формичката за пясък се облепват внимателно от вътрешната страна със стреч фолиото. След това фолиото се намазва с олио и формичката се запълва с готовия гипсов разтвор. Оставя се докато изсъхне добре и гипсът стегне. Формичката се обръща и от нея се вади вече готовата гипсова отливка. Тъй като стреч фолиото предварително е намазано с олио, то може лесно да се отлепи от отливката. Сега вече е ред на деца и възрастни да грабнат боичките и да покажат своите креативност, въображение и умения. А защо не и да си спретнат малко състезание по най- бързо оцветяване на цялата гипсова фигурка?

Следва продължение.....




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: koket
Категория: Други
Прочетен: 152543
Постинги: 80
Коментари: 0
Гласове: 34
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930